sigle proiect
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Liceul Tehnologic Timotei Cipariu Blaj

Contact

Str. Dr. Vasile Suciu 25 Blaj

Telefon: 0258713630
FAX: 0258713630
Mail: gtimoteicipariu@yahoo.com

Remarcabil prin trecutul său istoric, Blajul este perpetuă și stralucitoarea stea a școlilor românești.

Între școlile Blajului, Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" are o veche tradiție.

Prima clădire a școlii a fost construiă în perioada 1929-1931 de mitropolitul Vasile Suciu, care a beneficiat și de un dar de un milion de lire italiene acordat de Papa Pius al XI-lea. În ea a funcționat inițial Școala Normală de Învățători.  A doua clădire a fost construită în aceeași perioadă tot de mitropolitul Vasile Suciu și în ea a funcționat inițial Liceul Comercial de Băieți. A treia cladire, in care se aflau atelierele scolii, a fost construita in 1928 si aici a functionat initial Școala de Arte si meserii cu cinci sectii: tamplarie, rotarie, fierarie-mecanica, croitorie si cizmarie.

     In ultimii ani, prin functionalitate si adaptabilitate, Liceul Tehnologic "Timotei Cipariu" s-a dovedit a fi o institutie scolara moderna.  Scoala de arte si meserii a cuprins principalele profile cerute de dezvoltarea economica a tarii, in perioada 1928-2006. Un lucru pozitiv este faptul că majoritatea absolventilor de liceu si scoală  profesională  sunt incadrati în campul muncii.

      Dintre absolventii de liceu, multi au urmat invatamantul superior, unii dintre ei ocupand functii de conducere in unitati economice, o parte au ales sa fie profesori  si sefi de lucrari in invatamantul superior si respectiv in invatamanul preuniversitar, iar altii profeseaza ca avocati, procurori sau juristi.