sigle proiect
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Cum înființez un start-up

    

     Ai ales sa-ti infiintezi un PFA?

       

       Ce ai de facut?
 
 
  • Unde mergem pentru infiintarea PFA?

Primul lucru care trebuie sa-l faci este sa mergi la biroul Registrului Comertului de care aparti (acceseaza www.onrc.ro )

  • Ce avem de facut la Registrul Comertului?

            In primul rand mergi la biroul de informare unde o sa primesti o serie de documente care trebuie completate. Aceste documente se gasesc insa si online astfel ca le poti completa de acasa.

Documente din partea Registrului Comertului le gasesti la ANEXE:

  1. Anexa nr.1 - Cerere verificare disponibilitate si rezervare firma persoane fizice - trebuie sa completezi o cerere de rezervare de nume, iar numele rezervat pentru PFA este numele tau urmat de particula P.F.A.
  2. Anexa nr.2 - Cerere de inregistrare – persoane fizice- Pe cererea de inregistrare trebuie trecute si codurile CAEN corespunzatoare activitatii dorite. Astfel, fiecare activitate economica poate fi incadrata in una din rubricile din registrul codurilor CAEN – trebuie cautate exact codurile de care ai nevoie si trebuie trecute corect pe cerere. Se poate alege o activitate principala si mai multe activitati secundare. Codurile CAEN le poti gasi aici (static.anaf.ro)
  3. Anexa nr.3 – Inregistrare fiscala
  4. Anexa nr.4 - Declaratie pe propria raspundere
  5. Anexa nr.5 - Aviz / accept din partea asociatiei de proprietari/locatari (daca sediul va fi la bloc)
  6. Anexa nr.6 Specimen de semnatura
  7. Anexa nr.7 - Lista cu documentele necesare pentru inregistrarea in registrul comertului, inregistrarea fiscala si autorizarea functionarii a PFA

Daca nu te descurci sa completezi aceste documente nu uita ca exista si optiunea sa apelezi la biroul de asistenta din cadrul Registrului de Comert contra cost.
Te intelegi bine cu parintii? Implica-i in afacerea ta!

8. De asemenea vei avea nevoie de Contractul de vanzare – cumparare al locuintei unde va fi sediul social al PFA-ului, adica sediul care apare in acte. Daca locuinta nu este proprietate, atunci trebuie facut un contract de comodat intre proprietar si tine. ( Anexa nr.8 – Contract de comodat )

9. Este important de precizat ca daca doresti sa te inregistrezi ca o persoana fizica trebuie sa demonstrezi, cu documente relevante, calificarea pe care o ai in domeniul in care urmeaza sa desfasoari activitatea.